< Terug naar overzicht

Andullatie therapie

Pijnverlichtend en ontspannend

ANDUMEDIC® 3
Andullatie, is een nieuwe en compleet pijnloze methode om pijn te bestrijden en ontspanning te stimuleren. 

Wereldwijd bekend: een methode van ziekenhuizen tot fysiotherapeuten. "Bekende sporters als de wereldbekende tennisser Nadal en onze eigen Marianne Vos maken gebruik van deze techniek." aldus HHP

Wat is Andullatie?

Andullatie is een vrij recente behandelingsmethode die deel uitmaakt van de zogenaamde biofysische therapieën. Al meer dan 10 jaar wordt ze toegepast voor pijnverlichting, betere prestaties en wellness. Andullatie berust essentieel op een combinatie van mechanische vibraties en infraroodwarmte. Ze werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, universiteitsklinieken en artsen. Andullatie werkt niet specifiek in op één bepaald orgaan of orgaansysteem, maar beïnvloedt positief de basisfuncties van het organisme. Ze legt het fundament voor het behoud en herstel van onze gezondheid.

Diepwerkende infraroodverwarming
>stimuleert uw bloedsomloop; betere doorbloeding en bloedcirculatie
>verhoogd het weerstandsvermogen
>zorgt voor aangename ontspanning
>biedt ondersteuning bij sportblessures; verminderd het risico op sportblessuresDe overdracht van trillingen naar verschillende lichaamsorganen gebeurt via een proces dat "resonatie" heet. Het lichaam reageert op de trillingen als zwaartekracht op de aarde. Zo kunnen spieren samentrekken en inspelen op spierpijn. Ook de activiteit van de hersenen zelf wordt rechtstreeks door de trillingen gestimuleerd. Hierbij worden er meer endorfine en hormonen, zoals testosteron en groeihormoon aangemaakt. Dit verklaart het goede en ontspannen gevoel na een Andullatiebehandeling!

Pijnverlichting
Het is aangetoond dat bij een langdurige/ chronische aandoening tot 82% van de patiënten een verzachting van de pijn ervaart als ze regelmatig een behandeling met Andullatie aan hun traditionele behandeling toevoegen. Het verzacht (pijn)klachten, het geneest een aandoening echter niet. De Andullatie behandeling draagt bij aan het zich prettiger dagelijkse voortbewegen van het lichaam zonder chronische of acute pijn. 

Toepassing bij onder andere
> chronische en acute pijn; rugklachten, nier-/hoofd-/spierpijn, reuma, hernia, stofwisselingstoornissen, lymfeproblemen en enkele allergieën
> performance sport: warming-up, voorkomen van blessures, betere prestatie en regeneratie 
maar ook : burn-out, migraine... informeer bij een specialist voor de mogelijkheden!

Wellness
De Andullatiebehandeling biedt optimale ontspanning voor lichaam en geest. Het draagt bij aan een anti-stressgevoel en een ontspannen dagje sauna. De behandeling biedt eveneens mogelijkheid tot een voetzonereflexmassage, waardoor u van top-tot-teen complete ontspanning ervaart. 

Contact
Bij interesse kunt u reserveren voor een 15 minuten Andullatie behandeling. Ter kennismaking vragen we € 12.00 per behandeling. Reserveer nu!